updates © copyright dutchmarco


Dinsdag 22 november 2022

Toegevoegd: reisverhaal van onze bungalowvakanties in het Sauerland en het Harzgebergte in Duitsland.

In het najaar van 2022 zijn wij naar Duitsland geweest. Wij gingen twee weken en boekten voor iedere week een andere accommodatie. De eerste week naar een appartement in één van de huizen van Bergresort Winterberg in de plaats Winterberg, in het Sauerland, via Roompot Vakantieparken.
De tweede week naar een bungalow in het vakantiepark Landal Salztal Paradies, bij de plaats Bad Sachsa in het Harzgebergte, van Landal GreenParks.
Met eigen auto zijn wij daar naar toe gereden en hebben op beide adressen een fijne vakantie gehad.
Wij hebben op beide locaties meerdere plaatsen bezocht.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over onze vakantie in Duitsland te gaan.


Dinsdag 30 augustus 2022

Toegevoegd: reisverhaal van onze bungalowvakanties in de Franse Haute Provence en Ardèche.

In mei/juni 2022 hebben wij eerst een bungalow gehuurd via FranceComfort Vakantieparken bij de plaats Castellane in de Haute Provence, en aansluitend een villa via Meander Vakantiewoningen in het park Domaine Les Rives de l’Ardèche bij de plaats Vallon-Pont-d'Arc in de Ardèche, Frankrijk.
Met eigen auto zijn wij daar naar toe gereden en hebben bij elkaar circa drie en een halve week een fijne vakantie gehad.
Wij hebben op beide locaties meerdere plaatsen bezocht en in de Ardèche genoten van "ons" privézwembad.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over onze vakantie in Frankrijk te gaan.


Zaterdag 29 januari 2022

Toegevoegd: reisverhaal van onze bungalowvakantie aan de Belgische westkust.

In september 2021 hebben wij een bungalow gehuurd op het Roompot-park Breeduyn Village in Bredene, West-Vlaanderen, België. Het park ligt op circa 250 meter van het Noordzeestrand. Met eigen auto zijn wij daar naar toe gereden en hebben 12 fijne dagen gehad. De bungalow was ruim en netjes.
Wij hebben vanuit onze bungalow lekker over het strand gewandeld en hebben in de omliggende (kust)streek een aantal plaatsen bezocht.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Belgische westkust te gaan.


Dinsdag 5 november 2019

Toegevoegd: reisverhaal van onze tiende Amerikareis.

In 2013 vlogen wij voor de tiende keer naar Noord-Amerika. Deze keer hadden wij een rechtstreekse vlucht genomen naar San Francisco in Californië. Ook deze keer hebben wij er een rustige rondreis van gemaakt, waarbij wij met een huurauto in vier weken delen bezochten van de staten Californië en Oregon.
Daarvoor reisden wij vanuit San Francisco langs de kust naar het noorden, bezochten kustplaatsjes, bossen met grote bomen (Redwoods), de Columbia River Gorge met zijn watervallen, diverse staats- en nationale parken, en de hoofdsteden Salem (Oregon) en Sacramento (Californië). In de buurt van Napa Valley (wijnbouw) ontspanden wij enkele dagen in een hotel met zwembad en daarna zochten wij de kust ten zuiden van San Francisco nog even op.
Wij reden terug naar San Francisco, van waaruit wij rechtstreeks terugvlogen naar Nederland.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Vrijdag 18 oktober 2019

Toegevoegd: reisverhaal van onze bungalowvakantie in de Dordognestreek in Frankrijk.

In september 2019 hebben wij een bungalow gehuurd op het park Domaine de Lanzac bij de plaats Lanzac in de Dordognestreek (departement Lot). Met eigen auto zijn wij daar naar toe gereden en zijn daar bijna 3 weken geweest.
De bungalow was ruim en netjes, en het park heeft een fijn groot zwembadcomplex (3 baden). Het park heeft een Nederlandse leiding.
Wij hebben vanuit onze bungalow veel bezienswaardigheden in de omliggende streek bezocht en hebben genoten van het prachtige landschap en de fotogenieke middeleeuwse plaatsjes en kastelen.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Dordognestreek in Frankrijk te gaan.


Woensdag 8 november 2018

Toegevoegd: reisverhaal van onze dertiende Amerikareis.

Onze dertiende reis vond plaats in het najaar van 2018. Tijdens deze reis bezochten wij delen van 4 staten in de Verenigde Staten van Amerika, namelijk Colorado, New Mexico, Arizona en Utah. Wij gingen naar een aantal bekende nationale en staatsparken in dit Four Corners-gebied *). En ook naar een stel kleine juweeltjes, natuurgebieden waar het massatoerisme doorgaans niet zo snel komt. Diverse plekken hadden wij al eens bezocht, andere waren nieuw voor ons.

Wij vlogen met KLM (Delta Air Lines) naar Denver in de staat Colorado, met een overstap in Detroit (Michigan). Op het vliegveld van Denver stond een huurauto van de firma Alamo voor ons klaar voor de gehele duur van de reis.
Wij verbleven in hotels. Deze keer hadden wij al veel kamers van te voren geboekt, want het toerisme is behoorlijk toegenomen de laatste jaren en op de bonnefooi reizen in dit gebied is steeds uitdagender geworden. Bovendien zijn de laatste jaren de kamerprijzen flink verhoogd en hoe later men boekt, hoe hoger de kosten zijn.
Na de rondreis vertrokken wij vanuit Denver terug naar huis, met ook weer een overstap in Detroit.

*) Four Corners verwijst naar het vierstatenpunt waar de Amerikaanse staten Arizona, Colorado, New Mexico en Utah aan elkaar grenzen. Daarnaast verwijst de benaming naar de regio rondom dit punt en naar het monument dat dit punt markeert. Het punt waar de genoemde vier staten aan elkaar grenzen, bestaat uit een kruispunt van grenzen waarvan elke hoek negentig graden is. Het is het enige punt waar vier Amerikaanse staten samenkomen en is daarom (ondanks de afgelegen ligging) een toeristische trekpleister.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Donderdag 1 december 2016

Toegevoegd: reiservaringen van onze twaalfde reis naar Noord-Amerika (Canadagedeelte) in het jaar 2016.

Tijdens onze twaalfde reis naar Noord-Amerika in 2016 bezochten wij twee landen, namelijk Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Wij vlogen rechtstreeks naar de stad Toronto in de provincie Ontario en maakten met een huurauto een rondreis door het zuidoosten van Canada, in combinatie met het noordoosten van de Verenigde Staten. Zo reisden wij door delen van de provincies Ontario en Québec (Canada) en de staten New York, Pennsylvania en Ohio (VS).
Zo bezochten wij onder andere de Niagara Falls, de Hocking Hills (Ohio), het Finger Lakes-gebied (New York State) en het Algonquin Provincial Park (Ontario). Bovendien de grote steden Columbus (Ohio), Toronto en Ottawa (Ontario) en Montréal (Québec).
Na deze rondreis vlogen wij vanuit Toronto terug naar Amsterdam.

Van het Canadagedeelte hebben wij een aantal ervaringen en tips online gezet.

Klik hier om rechtstreeks naar deze reiservaringen te gaan.


Dinsdag 26 juli 2016

Toegevoegd: reisverhaal van onze elfde Amerikareis.

Voor onze elfde reis naar Noord-Amerika besloten wij om eens iets later in het jaar te gaan, namelijk in oktober/november van 2014, en dan wel naar het zuidelijke deel van Californië en Arizona, waar dan de temperaturen hopelijk aangenamer zouden zijn dan in 2007. Toen was het in het zuiden van Arizona zo heet, dat wij daar een aantal plaatsen niet hebben bezocht en die willen wij nu toch wel eens gaan opzoeken. Het zou weer een road trip worden door woestijnen en nationale parken, langs cactussen en een bezoek aan een aantal grotere steden.
Zo vlogen wij rechtstreeks naar Los Angeles aan de westkust en tijdens de vrij rustige rondreis met een huurauto en verblijf in hotels, bezochten wij behalve deze stad nog een aantal kustplaatsen in het zuiden van Californië. Daarna reden wij naar het zuidelijkste deel van Arizona. Na daar het één en ander bezocht te hebben, reden wij noordwaarts door deze staat via de plaats Sedona naar de Grand Canyon. Via de zuidkant van dit natuurwonder, en een stukje over de Route 66, kwamen wij in Death Valley, waarvan wij iets meer zagen, dan tijdens ons eerste bezoek in het jaar 2000. Van daaruit reden wij naar Las Vegas in de staat Nevada, om van daaruit met een overstap in Atlanta terug te vliegen naar Nederland.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Zaterdag 21 juni 2014

Toegevoegd: reisverhaal van ons reisje naar Portugal.

In het vroege voorjaar van 2012 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel of appartement met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Lissabon in Portugal bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje om samen eens te bezoeken. Rina was daar een paar jaar eerder al eens geweest met een vriendin en was met enthousiaste verhalen over deze stad thuisgekomen. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel of appartement te hebben en zochten iets in de omgeving.
Op het internet vonden wij goede beoordelingen van het appartementenpark Vila Bicuda. Het bleek een uitstekend viersterrencomplex te zijn, gelegen even buiten het centrum van de plaats Cascais aan de Costa de Lisboa. Cascais ligt dan wel circa 30 kilometer ten westen van Lissabon, maar er is een goede treinverbinding. Op deze manier bezochten wij Lissabon.
Ook huurden wij een auto en trokken er op uit om de omgeving te verkennen. Zo kwamen wij onder andere in de plaatsen Sintra, Mafra en Fátima.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Portugal te gaan.


Zaterdag 11 januari 2014

Vervangen: reisverhaal van onze derde Amerikareis in 2004.

De website van het reisverhaal is qua layout en afbeeldingen geheel vernieuwd.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Donderdag 11 april 2013

Toegevoegd: reisverhaal van ons reisje naar Spanje.

In het vroege voorjaar van 2009 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Barcelona in Spanje bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel te hebben en zochten iets in de omgeving.
Wij vonden een uitstekend viersterrenhotel, nagenoeg aan het strand, in het plaatsje Santa Susanna aan de Costa Brava. Van daaruit bezochten wij drie keer Barcelona.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Spanje te gaan.


Maandag 13 augustus 2012

Toegevoegd: reisverhaal van onze achtste Amerikareis.

Voor onze achtste reis naar Noord-Amerika in 2010 wilden wij graag nogmaals naar het Yellowstone National Park toe, waar wij in 2004 veel te kort waren en nog lang niet alles gezien hadden. Wij vlogen, met een overstap bij Washington DC, naar de stad Denver in Colorado en maakten ook nu weer met een huurauto een prachtige rondreis door de Verenigde Staten. Wij kwamen opnieuw in de Rocky Mountains en bezochten meerdere nationale parken en steden. Zo reisden wij door de staten Colorado, Wyoming, Montana, Idaho en Utah.
Na deze rondreis vlogen wij vanuit Denver, met een overstap bij Washington DC, terug naar Amsterdam.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Dinsdag 10 januari 2012

Vervangen: reisverhaal van onze vierde Amerikareis in 2005.

De website van het reisverhaal is qua layout en afbeeldingen geheel vernieuwd.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Maandag 6 september 2010

Toegevoegd: reisverhaal van onze Canadareis in 2009.

Wij vlogen in negen uur met een rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam Airport Schiphol naar de stad Calgary in de provincie Alberta. Op het vliegveld stond een reeds in Nederland gereserveerde huurauto voor ons klaar. Wij hadden drie weken de tijd en hebben een mooie rondreis in een wijde cirkel om Calgary gemaakt. Wij zijn de Rocky Mountains in gegaan en hebben meerdere nationale parken bezocht. De watervallen waren indrukwekkend en de bergmeren wonderschoon. Wat een prachtig gebied! Wij zagen ook speciaal wildlife (dieren in het wild), zoals beren, Rocky Mountainschapen, wapitiherten en elanden. Daarbij boften wij geweldig met het weer, nagenoeg alle dagen droog met een behaaglijke temperatuur.
Vanuit Calgary vlogen wij ook weer terug naar huis.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Canada te gaan.


Zaterdag 8 augustus 2009

Toegevoegd: reisverhaal van onze vijfde Amerikareis.

Amerika verveelde ons nog steeds niet en in 2007 zijn wij daar voor de vijfde keer naar toe gegaan.
Nu gingen wij echt voor de woestijnen, cactussen en een aantal grotere steden. Wij pasten de route en de snelheid van reizen aan, aan de extreme hitte waar wij in terecht kwamen. Wij maakten niet al te lange dagtochten en genoten van wat meer rust door zo nu en dan een aantal dagen op eenzelfde plek te blijven.
Via Washington vlogen wij naar Phoenix in het zuiden van de staat Arizona.
Wij bezochten de staten Arizona (met de steden Phoenix en Tucson), Californië (met de stad San Diego) en Nevada (met de stad Las Vegas).
Vanuit Phoenix vlogen wij terug naar huis, met wederom een overstap in Washington.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Dinsdag 8 juli 2008

Toegevoegd: reisverhaal van een midweek naar een bungalow in Port Greve in Zeeland.

Heerlijk een paar dagen er even uit. Wij maakten een rondrit over Schouwen-Duiveland en bezochten onder andere Brouwershaven, Zierikzee en Renesse. In het Zeeuwse landschap zagen wij de caissons liggen, die gebruikt zijn bij het dichten van de dijk na de Watersnoodramp in 1953. Bovendien bezochten wij Deltapark Neeltje Jans met de stormvloedkering in de Oosterschelde en op Walcheren de steden Veere en Vlissingen.

Klik hier om rechtstreeks naar het reisverhaal over Zeeland te gaan.


Dinsdag 1 juli 2008

Toegevoegd: reisverhaal van Marco's vakantie in Denemarken.

In 2006 ben ik (Marco) met mijn broer twee weken naar een vakantiehuis in Denemarken geweest. Wij hadden daar een fijne tijd en hebben een aantal steden bezocht en van de natuur genoten.
In het reisverhaal zijn veel foto's geplaatst.

Klik hier om rechtstreeks naar het reisverhaal over Denemarken te gaan.