updates © copyright dutchmarco


Donderdag 1 december 2016

Toegevoegd: reiservaringen van onze twaalfde reis naar Noord-Amerika (Canadagedeelte) in het jaar 2016.

Tijdens onze twaalfde reis naar Noord-Amerika in 2016 bezochten wij twee landen, namelijk Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Wij vlogen rechtstreeks naar de stad Toronto in de provincie Ontario en maakten met een huurauto een rondreis door het zuidoosten van Canada, in combinatie met het noordoosten van de Verenigde Staten. Zo reisden wij door delen van de provincies Ontario en Québec (Canada) en de staten New York, Pennsylvania en Ohio (VS).
Zo bezochten wij onder andere de Niagara Falls, de Hocking Hills (Ohio), het Finger Lakes-gebied (New York State) en het Algonquin Provincial Park (Ontario). Bovendien de grote steden Columbus (Ohio), Toronto en Ottawa (Ontario) en Montréal (Québec).
Na deze rondreis vlogen wij vanuit Toronto terug naar Amsterdam.

Van het Canadagedeelte hebben wij een aantal ervaringen en tips online gezet.

Klik hier om rechtstreeks naar deze reiservaringen te gaan.


Dinsdag 26 juli 2016

Toegevoegd: reisverhaal van onze elfde Amerikareis.

Voor onze elfde reis naar Noord-Amerika besloten wij om eens iets later in het jaar te gaan, namelijk in oktober/november van 2014, en dan wel naar het zuidelijke deel van Californië en Arizona, waar dan de temperaturen hopelijk aangenamer zouden zijn dan in 2007. Toen was het in het zuiden van Arizona zo heet, dat wij daar een aantal plaatsen niet hebben bezocht en die willen wij nu toch wel eens gaan opzoeken. Het zou weer een road trip worden door woestijnen en nationale parken, langs cactussen en een bezoek aan een aantal grotere steden.
Zo vlogen wij rechtstreeks naar Los Angeles aan de westkust en tijdens de vrij rustige rondreis met een huurauto en verblijf in hotels, bezochten wij behalve deze stad nog een aantal kustplaatsen in het zuiden van Californië. Daarna reden wij naar het zuidelijkste deel van Arizona. Na daar het één en ander bezocht te hebben, reden wij noordwaarts door deze staat via de plaats Sedona naar de Grand Canyon. Via de zuidkant van dit natuurwonder, en een stukje over de Route 66, kwamen wij in Death Valley, waarvan wij iets meer zagen, dan tijdens ons eerste bezoek in het jaar 2000. Van daaruit reden wij naar Las Vegas in de staat Nevada, om van daaruit met een overstap in Atlanta terug te vliegen naar Nederland.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Zaterdag 21 juni 2014

Toegevoegd: reisverhaal van ons reisje naar Portugal.

In het vroege voorjaar van 2012 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel of appartement met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Lissabon in Portugal bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje om samen eens te bezoeken. Rina was daar een paar jaar eerder al eens geweest met een vriendin en was met enthousiaste verhalen over deze stad thuisgekomen. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel of appartement te hebben en zochten iets in de omgeving.
Op het internet vonden wij goede beoordelingen van het appartementenpark Vila Bicuda. Het bleek een uitstekend viersterrencomplex te zijn, gelegen even buiten het centrum van de plaats Cascais aan de Costa de Lisboa. Cascais ligt dan wel circa 30 kilometer ten westen van Lissabon, maar er is een goede treinverbinding. Op deze manier bezochten wij Lissabon.
Ook huurden wij een auto en trokken er op uit om de omgeving te verkennen. Zo kwamen wij onder andere in de plaatsen Sintra, Mafra en Fátima.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Portugal te gaan.


Zaterdag 11 januari 2014

Vervangen: reisverhaal van onze derde Amerikareis in 2004.

De website van het reisverhaal is qua layout en afbeeldingen geheel vernieuwd.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Donderdag 11 april 2013

Toegevoegd: reisverhaal van ons reisje naar Spanje.

In het vroege voorjaar van 2009 besloten wij om in mei van dat jaar er even tussenuit te gaan naar een zonnige bestemming. Lekker van het mooie weer genieten, verblijven in een goed hotel met zwembad, dan daar wat wandelen en wij wilden de stad Barcelona in Spanje bezoeken, want die stond nog steeds op ons wensenlijstje. Wij hoefden niet zo nodig in de stad zelf een hotel te hebben en zochten iets in de omgeving.
Wij vonden een uitstekend viersterrenhotel, nagenoeg aan het strand, in het plaatsje Santa Susanna aan de Costa Brava. Van daaruit bezochten wij drie keer Barcelona.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Spanje te gaan.


Maandag 13 augustus 2012

Toegevoegd: reisverhaal van onze achtste Amerikareis.

Voor onze achtste reis naar Noord-Amerika in 2010 wilden wij graag nogmaals naar het Yellowstone National Park toe, waar wij in 2004 veel te kort waren en nog lang niet alles gezien hadden. Wij vlogen, met een overstap bij Washington DC, naar de stad Denver in Colorado en maakten ook nu weer met een huurauto een prachtige rondreis door de Verenigde Staten. Wij kwamen opnieuw in de Rocky Mountains en bezochten meerdere nationale parken en steden. Zo reisden wij door de staten Colorado, Wyoming, Montana, Idaho en Utah.
Na deze rondreis vlogen wij vanuit Denver, met een overstap bij Washington DC, terug naar Amsterdam.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Dinsdag 10 januari 2012

Vervangen: reisverhaal van onze vierde Amerikareis in 2005.

De website van het reisverhaal is qua layout en afbeeldingen geheel vernieuwd.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Maandag 6 september 2010

Toegevoegd: reisverhaal van onze Canadareis in 2009.

Wij vlogen in negen uur met een rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam Airport Schiphol naar de stad Calgary in de provincie Alberta. Op het vliegveld stond een reeds in Nederland gereserveerde huurauto voor ons klaar. Wij hadden drie weken de tijd en hebben een mooie rondreis in een wijde cirkel om Calgary gemaakt. Wij zijn de Rocky Mountains in gegaan en hebben meerdere nationale parken bezocht. De watervallen waren indrukwekkend en de bergmeren wonderschoon. Wat een prachtig gebied! Wij zagen ook speciaal wildlife (dieren in het wild), zoals beren, Rocky Mountainschapen, wapitiherten en elanden. Daarbij boften wij geweldig met het weer, nagenoeg alle dagen droog met een behaaglijke temperatuur.
Vanuit Calgary vlogen wij ook weer terug naar huis.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over Canada te gaan.


Zaterdag 8 augustus 2009

Toegevoegd: reisverhaal van onze vijfde Amerikareis.

Amerika verveelde ons nog steeds niet en in 2007 zijn wij daar voor de vijfde keer naar toe gegaan.
Nu gingen wij echt voor de woestijnen, cactussen en een aantal grotere steden. Wij pasten de route en de snelheid van reizen aan, aan de extreme hitte waar wij in terecht kwamen. Wij maakten niet al te lange dagtochten en genoten van wat meer rust door zo nu en dan een aantal dagen op eenzelfde plek te blijven.
Via Washington vlogen wij naar Phoenix in het zuiden van de staat Arizona.
Wij bezochten de staten Arizona (met de steden Phoenix en Tucson), Californië (met de stad San Diego) en Nevada (met de stad Las Vegas).
Vanuit Phoenix vlogen wij terug naar huis, met wederom een overstap in Washington.

Klik hier om rechtstreeks naar dit reisverhaal over de Verenigde Staten van Amerika te gaan.


Dinsdag 8 juli 2008

Toegevoegd: reisverhaal van een midweek naar een bungalow in Port Greve in Zeeland.

Heerlijk een paar dagen er even uit. Wij maakten een rondrit over Schouwen-Duiveland en bezochten onder andere Brouwershaven, Zierikzee en Renesse. In het Zeeuwse landschap zagen wij de caissons liggen, die gebruikt zijn bij het dichten van de dijk na de Watersnoodramp in 1953. Bovendien bezochten wij Deltapark Neeltje Jans met de stormvloedkering in de Oosterschelde en op Walcheren de steden Veere en Vlissingen.

Klik hier om rechtstreeks naar het reisverhaal over Zeeland te gaan.


Dinsdag 1 juli 2008

Toegevoegd: reisverhaal van Marco's vakantie in Denemarken.

In 2006 ben ik (Marco) met mijn broer twee weken naar een vakantiehuis in Denemarken geweest. Wij hadden daar een fijne tijd en hebben een aantal steden bezocht en van de natuur genoten.
In het reisverhaal zijn veel foto's geplaatst.

Klik hier om rechtstreeks naar het reisverhaal over Denemarken te gaan.