header 2005 © copyright Dutchmarco


  ONZE VIERDE REIS DOOR AMERIKA DAG 29 - zondag 9 oktober 2005  

Van Denver terug naar Nederland.

In het Ramada Limited & Suites hebben wij eerst nog een goed ontbijt, voordat wij vandaag de terugreis gaan aanvaarden. Het is bewolkt en een stuk kouder dan de dagen hiervoor. Wij zien vanmorgen op de TV in de ontbijtzaal van het hotel, dat de regio Rocky Mountains en Denver vandaag in de loop van de avond en nacht sneeuw kan verwachten. Het zou wel eens een laag van 30 cm hoog kunnen gaan worden.

Als wij met de auto op weg zijn naar het vliegveld vallen er een paar druppels regen. Het prettige van de hotels aan de Tower Road is, dat deze niet ver van het vliegveld van Denver af liggen. De route naar de Car Return van Alamo staat goed aangegeven. Binnen een klein kwartiertje zijn wij bij de autoverhuurder en sluiten aan bij de rij teruggebrachte auto's. Terwijl wij de bagage uit de auto halen komt er al iemand van Alamo aanlopen. Hij loopt om de auto heen en bekijkt deze globaal, neemt de tellerstand op en toetst deze in op een handcomputertje en er wordt voor ons een teruggaafbon geprint. Op de bon staan geen kosten vermeld, dus dat is correct. Wij nemen afscheid van de auto, die ons de hele trip zo fijn overal gebracht heeft. Binnen een paar minuten komt de shuttlebus van Alamo al voorrijden en dan zijn wij al vlot op weg naar het vliegveld.

Denver International Airport © copyright Dutchmarco Denver International Airport © copyright Dutchmarco

Denver International Airport.

Op het Denver International Airport kost een bagagekarretje $ 3,00. Het is dus altijd goed om nog een paar dollars aan het einde van de vakantie te reserveren hiervoor. Omdat wij nogal zware bagage hebben is zo'n karretje wel handig. Bij terugbrengen van het karretje krijgen wij $ 0,25 retour. Het inchecken aan de balie van United Airlines gaat vlot en dan zijn wij van de zware bagage af. Bij onze overstap in Chicago hoeven wij de bagage niet op te halen en door te brengen voor de volgende vlucht, want de bagage wordt nu al doorgelabeld naar Amsterdam. Wij hebben twee grote weekendtassen en twee koffers. Naast onze rugtassen (handbagage) hebben wij ook nog een kleine weekendtas. Wij vragen of deze ook mee kan met de koffers als ruimbagage in het vliegtuig. Er wordt aangeraden deze als handbagage mee te nemen, want om het tasje te labelen als ruimbagage kost $ 127,=. Dus dat nemen wij dan wel in de hand mee.

Wij zijn drie uur voor vertrek aanwezig. Dan moeten wij door de beveiliging heen. Er staat een lange rij mensen, die zich tussen de uitgezette linten zigzaggend door beweegt. Onze handbagage, schoenen, laptop uit de tas worden gescand en dat geeft geen problemen. Rina door het poortje, en jawel, zij wordt er wederom (net als vorig jaar) uitgehaald en gevraagd apart te gaan om onderzocht te worden. Zij had er juist voor gezorgd om absoluut niet weer de klos te zijn, door alle metalen zaken af te doen. Als zij gescand wordt piept de onderzoeksstok bij de metalen "spijkers" in haar spijkerbroek en bij één van haar zakken. Daar heeft zij een tabletje tegen reisziekte inzitten, dat verpakt is in een doordrukstrip, waar een metaalfolie opzit. Het is toch wat. Als ik, ook in spijkerbroek, door hetzelfde poortje ga, ontdek ik dat ik mijn horloge (metaal + metalen band) nog om heb. Toch geeft het poortje geen signaal en kan ik zonder verder onderzoek doorlopen. Ook mijn rugtas met fotoapparatuur en kabeltjes geeft deze keer geen problemen. Al met al zijn wij toch binnen een kwartier door de beveiliging heen, dus vanaf het moment van aan het begin van de rij aansluiten. Lekker vlot.

Met een Airbus A320 van United Airlines vliegen wij naar Chicago © copyright Dutchmarco
Met een Airbus A320 van United Airlines vliegen wij naar Chicago.

Met het ondergrondse treintje rijden wij naar vertrekhal B en nemen daar ieder een beker koffie met een heerlijke cinnamonroll erbij. Ik werk wat op de laptop aan het reisverslag en om beurten kijken wij nog even bij de vele winkeltjes. Het is toch ongelooflijk hoeveel mensen er vliegen. Ook vandaag weer. Overal zien wij mensen, die op reis zijn. Leuk al die bedrijvigheid.

Van Denver naar Chicago vliegen wij met een Airbus A320 van United Airlines. Vertrek Denver om 13.35 uur, aankomst Chicago om 16.50 uur. Omdat het in Chicago één uur later is, is de vliegtijd twee uur en een kwartier. Veel valt er van het landschap niet te zien, want er is lange tijd bewolking onder ons. Tijdens de vlucht wordt alleen iets te drinken aangeboden.

Aankomst op O'Hare International Airport in Chicago © copyright Dutchmarco
Aankomst op O'Hare International Airport in Chicago.

Op het O'Hare International Airport hoeven wij dus geen bagage op te halen en lopen met onze handbagage naar een andere vertrekhal. Gelukkig is het niet zo heet als tijdens onze heenreis. Nu is de temperatuur aangenaam. Het blijkt, dat het vertrek een uur is uitgesteld. In plaats van 18.00 uur wordt het 19.00 uur. Als wij bij de gate zitten te wachten, wordt de vertrektijd aangepast naar 19.30 uur. Het wachten duurt lang en op de laatst aangegeven tijd is er nog geen vliegtuig te bekennen. Zo zien wij het donker worden boven het vliegveld van Chicago. Om 19.10 uur is er een Boeing 767-300 en kan het instappen beginnen. Het vliegtuig is vol. Om 20.00 uur wordt er omgeroepen, dat er verkeerde bagage in het ruim zit, en dat dat er uitgehaald moet worden. Wij vertrekken in file om 20.15 uur.

Vertrekhal van het O'Hare International Airport in Chicago © copyright Dutchmarco
Vertrekhal van het O'Hare International Airport in Chicago.

Dit vliegtuig heeft weer beeldschermpjes in de rugleuningen van de stoelen en worden er diverse films vertoond. Ook zijn er meerdere radiozenders te beluisteren. Een koptelefoontje, evenals een deken en een kussentje zijn per stoel beschikbaar. Wij lezen wat en trachten na de maaltijd te gaan slapen, hetgeen zo nu en dan een beetje lukt. De stoelruimte is weer erg krap en het is geen feest om al die tijd in zo'n stoel te hangen. Het is wel een rustige vlucht en van turbulentie is nauwelijks sprake. Regelmatig komt men langs met drinken. Ongeveer anderhalf uur voor de landing komt er nog een ontbijt, bestaande uit een warme croissant ham/ei, een bakje fruit en een klein bekertje sinaasappelsap. Onder ons is veelal bewolking. Echter als wij de Nederlandse kust naderen, is het helder en zien wij de kustlijn, diverse dorpen en stadjes, autowegen, landerijen en veel slootjes en kanalen. Wat is Nederland toch een waterrijk land. Als wij om 11.10 uur Nederlandse tijd op Amsterdam Airport Schiphol landen, heeft deze vlucht bijna 8 uur geduurd en is het inmiddels maandag. Wij zijn blij, dat wij het vliegtuig uit kunnen, want het is weer een hele zit geweest.

Onder Schiphol pakken wij de trein naar huis. Bij het station staat onze dochter ons op te wachten met de auto. Heerlijk om elkaar weer te zien. En dan zijn wij ook betrekkelijk snel weer thuis. Zo is er aan deze prachtige vakantie een einde gekomen.

Vandaag hebben wij in Amerika 9 mijl = 14 km gereden.
Totaal hebben wij 4.021 mijl = 6.467 km gereden.

[ TERUG naar DAG 28 ]  [ DIT IS HET EINDE VAN HET REISVERSLAG ]

[ Home van dit reisverslag ]balloon

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2005
all rights reserved

Last updated 3.6.2013