header 2005  copyright Dutchmarco


  ONZE VIERDE REIS DOOR AMERIKA DAG 28 - zaterdag 8 oktober 2005  

Van Golden naar Denver.

In de Fairfield Inn in Golden hebben wij een goed ontbijt. Omdat wij nog wat willen winkelen, gaan wij op weg om de winkel Kohl's te zoeken, waar wij vorig jaar ook diverse inkopen hebben gedaan. Wij hebben het adres, maar toch valt het niet mee om de winkel te vinden. In de verte zien wij wel de naam Kohl's hoog op een paal staan, maar er lopen hier aan de westkant van Denver zo veel wegen bij en over elkaar, dat het even moeite kost, maar wij komen er. Er is uitverkoop en wij kopen nog wat kleding en andere hebbedingetjes.

Ook brengen wij een bezoek aan de Colorado Mills, een heel groot winkelcentrum aan de westkant van Denver met heel veel winkels. Altijd leuk om rond te lopen en in de diverse winkels te kijken. Wij kopen er echter niets.

Richting het centrum van Denver, Colorado  copyright Dutchmarco
Richting het centrum van Denver, Colorado.

In de loop van de middag rijden wij naar de noordoostkant van Denver, naar de Tower Road, waar wij voor vannacht een kamer in het Ramada Limited & Suites hebben besproken. Dit hotel ligt, samen met nog een aantal andere, midden in het uitgestrekte, vlakke prairielandschap ten noordoosten van Denver. Verder is daar niets te beleven, maar het voordeel is dat zij niet ver van het vliegveld liggen. Er zijn ook een aantal restaurants in de buurt, waar wij met enkele al wel eens kennis hebben gemaakt.
In dit hotel zijn wij al eens eerder geweest en hier zullen wij onze laatste nacht van deze vakantie doorbrengen, voordat wij morgen naar Nederland terugvliegen. Het hotel heeft een binnenzwembad en er is een lift. De reservering via het internet is goed doorgekomen. De kamer is prima in orde. Wij ruimen onze auto uit. Er komt heel wat uit die grote kofferbak en brengen dat met behulp van een hotelkarretje en de lift naar de kamer. Wij frissen ons wat op, omdat wij straks nog weggaan.

Op weg naar het hotel in Denver  copyright Dutchmarco
Op weg naar het hotel in Denver.

Loek en Gepke, die aan de oostkant van Denver wonen, hebben ons bij hun thuis uitgenodigd. Loek is al lang actief op diverse internetforums, die betrekking hebben op de Verenigde Staten en daarvan ken ik hem. Grappig, dat door een internetcontact, een werkelijk contact ontstaat. Via de routebeschrijving die ik van Loek heb ontvangen, rijden wij zo naar hun toe. Zij hebben een prachtig huis met een grote tuin rondom. Wij genieten van een drankje op hun terras en gaan 's avonds gezamenlijk heerlijk eten bij een Outback Steakhouse. Wij hebben op een andere plaats al wel eens eerder naar tevredenheid in een restaurant uit deze keten gegeten, en ook nu weer is de maaltijd prima verzorgd en smaakt voortreffelijk. Zo hebben wij een reuze gezellige middag en avond met elkaar.

Als wij weer op de hotelkamer zijn, wordt het een passen en meten, om al onze spullen in de tassen en koffers te krijgen. Het valt niet mee. De grote, extra weekendtas, die wij leeg vanuit Nederland hebben meegenomen, is al snel vol en wij besluiten een klein weekendtasje als extra bagage mee te nemen. Nadat wij nog wat laatste spullen hebben ingepakt, gaan wij naar bed en laten de vele avonturen, die wij tijdens deze reis beleefd hebben, nog eens in gedachten aan ons voorbij gaan.

Vandaag hebben wij 72 mijl = 116 km gereden.
Totaal hebben wij 4.012 mijl = 6.453 km gereden.
Het weer: zonnig.

[ TERUG naar DAG 27 ]  [ VERDER naar DAG 29 - van Denver terug naar Nederland ]

[ Home van dit reisverslag ]balloon

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2005
all rights reserved

Last updated 2.6.2013