header 2005 © copyright Dutchmarco


  ONZE VIERDE REIS DOOR AMERIKA DAG 2 - maandag 12 september 2005  

Van Denver naar Manitou Springs.

Om vijf uur zijn wij klaar wakker, staan op, brengen verder tassen en koffers op orde en richten de auto in. Het hotel biedt een heerlijk uitgebreid ontbijt met sapjes, cerials, yoghurt, fruit, bagels, muffins, toast, koffie en thee. Oh, wat is dat lekker weer zo'n eerste Amerikaanse muffin.

Het Ramada hotel in de buurt van de luchthaven van Denver © copyright Dutchmarco
Het Ramada hotel in de buurt van de luchthaven van Denver.

Wij checken uit bij het hotel en als wij op weg gaan, rijden wij eerst langs diverse hotels in deze buurt om van hun keten een hotelgids (directory) te vragen. Deze zijn makkelijk voor onderweg, zodat wij kunnen zien bij welke plaats, welk hotel ligt. Vaak staat daar ook een routebeschrijving bij en een prijsindicatie.

Ten zuiden van Denver, in de plaats Castle Rock, bezoeken wij een Walmart (grote winkel) om een aantal flessen drinkwater en wat etenswaar te kopen. Altijd weer leuk om in zo'n grote winkel rond te lopen. Een andere keer gaan wij wel weer rustig shoppen. Er staat een imposante brandweerauto voor het gebouw en een Coca Cola-auto komt een lading frisdrank afleveren.

Entree van de U.S. Air Force Academy © copyright Dutchmarco
Entree van de U.S. Air Force Academy.

Wij rijden verder naar het zuiden via de Interstate 25 en 14 mijl ten noorden van de plaats Colorado Springs gaan wij bij afrit 156-B van de snelweg af om een bezoek te gaan brengen aan de U.S. Air Force Academy.

Bezoekerscentrum van de U.S. Air Force Academy © copyright Dutchmarco
Bezoekerscentrum van de U.S. Air Force Academy.

In het bezoekerscentrum bekijken wij een film van een kwartier over dit instituut en kijken rond in de winkel met souvenirs. Ook staat daar de neus met cockpit van een straaljager en een model van de kapel, die verderop op het terrein staat.

De Cadet Chapel van de U.S. Air Force Academy © copyright Dutchmarco
De Cadet Chapel van de U.S. Air Force Academy.

Daarna lopen wij naar de Cadet Chapel, dat is niet ver. Deze kapel heeft een heel aparte architectuur en is gemaakt van aluminium, glas en staal. De 17 puntdaken steken fier omhoog en het blanke metaal, waar zij van gemaakt zijn, schittert in de zon. Het gebouw herbergt drie aparte kapellen voor de protestantse, rooms-katholieke en joodse gelovigen. Bovendien zijn er twee ruimten waar alle gezindten hun geloof kunnen belijden.

In de Cadet Chapel van de U.S. Air Force Academy © copyright Dutchmarco
In de Cadet Chapel van de U.S. Air Force Academy.

Wij lopen de kapel binnen op de bovenste etage (protestantse kapel) en bewonderen de wel heel aparte bouwwijze. Recht tegenover de ingang staat aan de andere zijde het altaar. Links en rechts staan rijen met banken met in totaal 1.200 zitplaatsen. In de schuine wanden zijn zowel ramen met blank vensterglas aangebracht, als stroken met gekleurd glas, dat een heel speciaal licht naar binnen doet schijnen. De kapellen van de andere gezindten, die zich op de lagere verdieping bevinden, bezoeken wij niet.

Vliegtuigmodel voor de kapel © copyright Dutchmarco
Vliegtuigmodel voor de kapel.

Op het grote plein bij de kapel staan een aantal kleine vliegtuigmodellen en standbeelden van belangrijke vliegeniers. Vanaf dit plein is er een uitzicht over de lager gelegen gebouwen en exercitieterreinen.
Er zijn ook een aantal andere bezoekers, waaronder een groep Corvette liefhebbers, die in hun bolides in colonne door het park rijden. Een groep schoolkinderen is hier op excursie en zij zijn met de bekende gele schoolbussen gekomen. Er staat erg veel wind en zo nu en dan hebben wij moeite om ons staande te houden. De lucht is strakblauw en de zon brandt flink. Wat is het een prachtig weer!

Na dit interessante bezoek rijden wij naar het Garden of the Gods Park, dat geregistreerd staat al een National Natural Landmark en ook bij Colorado Springs ligt. Dit kleinere park met een prachtig stuk natuur hebben wij vorig jaar ook al eens bezocht, maar wij lopen hier nu een andere wandelroute dan de vorige keer. Heel apart zijn hier de stijl opgaande rotsen, die vlammend roodbruin staan te gloeien in de middagzon.

De rode rotsen van het Garden of the Gods Park © copyright Dutchmarco
De rode rotsen van het Garden of the Gods Park.

Er zijn in dit park wandelingen te maken over ongeplaveide paden door de natuur, maar nu lopen wij door het centrale deel, waar het grootste deel van de paden geplaveid is. Hier kunnen rolstoelgebruikers ook van de pracht van dit park genieten.
Na de wandeling rijden wij naar de grote winkel (Tradingpost) in het park en kijken daar nog weer een tijdje rond. Er is hier van alles te koop op souvenirgebied.

De balancerende rots in het Garden of the Gods Park © copyright Dutchmarco
De balancerende rots in het Garden of the Gods Park.

Als wij weer verder rijden, zien wij dat de balancerende rots veel mensen trekt. Men stapt uit de auto en klimt naar de rots. Wij vinden dit park wederom erg de moeite waard en maken heel wat foto's.

Als wij de Garden of the Gods uitrijden, zijn wij vlak bij Manitou Springs. In deze plaats vinden wij al vlot het Silver Saddle Motel, waar wij een nette en ruime kamer huren. En jawel, met draadloos internet.

Entree van het Silver Saddle Motel met op de achtergrond de rotsen van het Garden of the Gods Park © copyright Dutchmarco
Entree van het Silver Saddle Motel met op de achtergrond de rotsen van
het Garden of the Gods Park.

Bij de Safeway (supermarkt) doen wij een paar boodschapjes, rijden door Old Colorado Springs en omdat wij er niet ver vandaan zijn, gaan wij bij Applebee's in Colorado Springs lekker eten. Dit restaurant ligt niet ver van het hotel waar wij vorig jaar een paar nachten zijn geweest en hebben daar toen ook smaakvol gegeten. Ook nu gebruiken wij daar weer een heerlijke maaltijd, lekker met een tapbiertje erbij.

's Avonds zetten wij, als wij weer terug zijn op onze motelkamer, de gemaakte foto's op de hardeschijf van de laptop en alle apparatuur/batterijen (telefoon, 3 camera's) worden aan de opladers gelegd. Wij merken wel, dat wij nog niet in het Amerikaanse tijdritme zitten, want wij zijn de hele avond moe en gaan dan ook vroeg naar bed.

Vandaag hebben wij 135 mijl = 217 km gereden.
Totaal hebben wij 144 mijl = 231 km gereden.
Het weer: zonnig.

[ TERUG naar DAG 1 ]  [ VERDER naar DAG 3 - van Manitou Springs naar Cañon City ]

[ Home van dit reisverslag ]balloon

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2005
all rights reserved

Last updated 28.5.2013