header 2004 © copyright Dutchmarco


  ONZE DERDE REIS DOOR AMERIKA VOORWOORD  

welcomebanner


US-flag


Geachte lezer,

dit reisverslag was het eerste verslag dat ik in web-logvorm tijdens een reis "live" heb bijgehouden. Op die manier kon iedereen tijdens de reis onze avonturen meebeleven.
Het heeft jaren als www.menramerika.web-log.nl op het internet gestaan en omdat ik het in eigen beheer wilde hebben, heb ik het omgebouwd in de vorm die u nu voor u ziet. Op een enkele aanpassing na is het gelijk gebleven.
Wel heb ik de links naar andere websites, die in de tekst waren opgenomen, verwijderd. Hiertoe heb ik besloten, omdat in de loop der jaren veel website-adressen veranderd zijn, daardoor niet meer werkten en het haast een ondoenlijke zaak is gebleken om dit bij te houden.

Marco.  Voorwoord.

Welkom op dit web-log van Marco en Rina. Tijdens onze derde reis naar de Verenigde Staten van Amerika hebben wij regelmatig iets genoteerd op dit web-log en op het internet gezet, zodat de thuisblijvers als het ware de reis met ons konden meebeleven door dit prachtige werelddeel. Dit heeft geresulteerd in een reisverslag in dagboekvorm, dat nu per dag in de linker menukolom is aan te klikken.
Hier en daar staan de wegaanduidingen nogal expliciet genoemd. Dit is mede omdat wij bijzonder leuke reacties ontvingen en anderen ons verslag willen gebruiken als leidraad voor hun eigen reis.

Onze voorgaande Amerikareizen gingen vooral naar het zuidwesten en nu wilden wij noordelijker en oostelijker, onder andere naar de Rocky Mountains, het Yellowstone National Park, het Mount Rushmore National Memorial en het Crazy Horse Memorial, deze laatste twee in de Black Hills. Bovendien wilden wij de powwow (Indianenfeest) in Cody, WY bezoeken. Als start- en eindpunt kozen wij de plaats Denver in de staat Colorado.
Toen wij eenmaal de beslissing genomen hadden om deze reis te gaan maken, zijn wij op het internet naar prijzen gaan kijken voor de vliegreis en de huurauto. Het bleek, dat de reisorganisatie WRC-Reizen het prijsgunstigst was voor hetgeen wij wilden. Deze firma heeft voor ons al eerder naar volle tevredenheid een Amerikareis verzorgd en zodoende hebben wij op hun kantoor in Hilversum onze reis geboekt, bestaande uit de vliegreis en de huurauto.
De vakantievoorpret kon beginnen! Het uitstippelen van een route en het uitzoeken van de bezienswaardigheden die wij willen bezoeken, is altijd erg leuk om te doen. Op de website AllesAmerika.com en het daarbij behorende AllesAmerikaforum is veel bruikbare informatie te vinden en zodoende werden deze dus veelvuldig bezocht. Eigenlijk is het gehele internet een groot archief en een onuitputtelijke bron van informatie.
In onderstaande boeken is bovendien ook erg veel te vinden over bezienswaardigheden, routes, restaurants en overnachtingsmogelijkheden.


Lannoo's Reisgids - Rocky Mountains      Lannoo Trotter - Zuidwest-USA


Als landkaarten gebruikten wij de gedetailleerde landkaarten van Rand McNally-Hallwag nrs. 1 (Pacific Northwest) en 2 (North Central), die wij bij de ANWB hadden aangeschaft.
   

Hallwag landkaart Pacific Northwest      Hallwag landkaart North Central


Wij zijn op 6 juni vanaf Schiphol vertrokken en vlogen naar Washington DC, waar wij overstapten voor de vlucht naar Denver, dat in de staat Colorado ligt. Daar stond een Chevrolet Impala van de firma Alamo voor ons klaar, die wij de gehele reis tot onze beschikking hadden. Daarmee hebben wij 5.821 kilometer afgelegd en hebben wij weer mooie steden en unieke gebieden bezocht. Zo kwamen wij tijdens deze reis in de staten Colorado, Utah, Wyoming, Idaho, Montana, Zuid Dakota en Nebraska. Na deze rondreis vlogen wij op zondag 4 juli terug vanuit Denver, met een overstap in Chicago, en kwamen maandag 5 juli 2004 weer op Schiphol aan.

Wij hopen dat u veel plezier heeft bij het lezen van onze verhalen en het bekijken van onze foto's. Misschien doet u er nog leuke ideeŽn uit op voor uw eigen reis naar dit fantastisch mooie gebied.
Wij stellen het op prijs als u een bericht in ons gastenboek achterlaat, dit is in de linker kolom te vinden.


indianbeadsbanner


uk-vlag  us-vlag


Welcome on this web-log made by Marco and Rina. We hope that you enjoy reading our bulletins. We live in The Netherlands and during our third journey to the United States of America we have made some notes, so that it seems that you experience the journey with us through this splendid continent.
By clicking the buttons in the left column you can follow us day by day. However the text is in Dutch.
We do like it if you leave a message in our guestbook (gastenboek).


indianbeadsbanner


never alone


indianbeadsbannerallesamerikabanner
Link naar het AllesAmerika-forum

[ VERDER naar de routekaart ]

[ Home van dit reisverslag ]balloon

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2004
all rights reserved

Last updated 11.1.2014