Aqua Hotel Onabrava: lobby  copyright Dutchmarco


  ONZE VAKANTIE NAAR SANTA SUSANNA, SPANJE DAG 3 - maandag 25 mei 2009  

Een rustige vakantiedag met wandelen in Santa Susanna en omgeving.

Vannacht heb ik iets beter geslapen, dan de vorige nacht. Nadat ik tegen zevenen ben opgestaan, ga ik op het balkon zitten lezen. Het is flink bewolkt en de niet zo hoge bergtoppen, een eindje achter ons hotel, zijn door de laaghangende bewolking aan het oog onttrokken.

Wij genieten weer van het ontbijtbuffet. Gisteren zagen wij, dat er mensen bij het ontbijt een soort Champagne dronken en nu zien wij flessen Spaanse bubbeltjeswijn in een bak met ijs liggen. Een aantal flessen is open en er staan glazen bij. Ik schenk dus voor ons ieder een glas in. Lekker decadent en wij laten het ons goed smaken.

Op het balkon lezen en puzzelen (sudoku) wij wat.

Voetgangersbrug over de snelweg in Santa Susanna  copyright Dutchmarco
Voetgangersbrug over de snelweg in Santa Susanna.

Aan het einde van de ochtend doen wij de rugzakjes weer op de rug en gaan aan de wandel. Het is lekker weer, het is nog wel bewolkt, maar de laaghangende bewolking is verdwenen. Wij lopen achter de hotels langs, lopen even binnen bij een ander hotel van de groep waar ons hotel ook toebehoort en lopen naar het achterland, dus weg van de kust. Daar liggen een aantal lage bergen, die voor een deel bebouwd zijn met huizen. Wij lopen via een trap en omhooglopende straten tegen een berg op en hebben na enige tijd een fraai uitzicht naar de kust toe. Ons hotel, en vele anderen, zien wij goed liggen.
Zo zakken wij later de berg ook weer af en lopen via een voetgangersbrug over de drukke, doorgaande weg langs de kust. Nu komen wij bij een winkelcomplex, waar ook een Carrefour supermarkt is. Deze lopen wij binnen en kijken er wat rond. Het valt ons op, dat de prijzen voor kleding alleszins schappelijk zijn. Ik kijk of ik nog een leuk shirt zie, maar in de XXL-uitvoering is nauwelijks iets te koop. Wij kopen zes flesjes halve liter water, een fles gekoelde jus d'orange, die wij buiten gezeten op een bankje voor een deel leegdrinken, en voor Rina een stel sokken. Daarna lopen wij terug naar ons hotel.

Op het balkon lezen en puzzelen wij verder.

Sinaasappelboom  copyright Dutchmarco
Sinaasappelboom.

Als de bewolking verdwenen is, doen wij onze zwemkleding aan, gaan naar beneden en vleien ons neer op de ligbedden aan het zwembad. Met lezen, zwemmen en wat slapen/rusten brengen wij de rest van de middag door.
Na een heerlijke douche en ons omgekleed te hebben, maken wij weer gebruik van het dinerbuffet. Vandaag neem ik eens een San Mighuel-biertje bij het eten en Rina witte wijn.
Terug op de kamer lezen en puzzelen wij weer. Er is wind gekomen en op het balkon zitten is net niet lekker.
Ik type dit verslag en omdat wij beide moe zijn, gaan wij lekker op tijd naar bed.

Vandaag was het circa 25 graden Celsius.

[ TERUG naar DAG 2 ]  [ VERDER naar DAG 4 - voor de eerste keer naar Barcelona ]

[ Home van dit reisverslag ]logo

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2009
all rights reserved

Last updated 22.5.2013