Strand tussen Santa Susanna en Pineda de Mar  copyright Dutchmarco


  ONZE VAKANTIE NAAR SANTA SUSANNA, SPANJE DAG 2 - zondag 24 mei 2009  

Santa Susanna: strandwandeling naar Pineda de Mar.

Rina zegt goed geslapen te hebben, ik redelijk. Ik moet altijd wennen aan een ander bed en heb zo nu en dan wat liggen draaien. Om 07.15 uur sta ik op, Rina iets later. Het is nagenoeg onbewolkt, maar er staat erg veel wind. Deze staat niet op onze kant van het gebouw, maar ik zie aan de palmbomen bij het zwembad, dat de takken en bladeren heel erg heen en weer zwiepen.

Wij genieten weer van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel.

Aqua Hotel Onabrava: uitzicht vanaf ons balkon richting de Middellandse Zee  copyright Dutchmarco
Aqua Hotel Onabrava: uitzicht vanaf ons balkon richting de Middellandse Zee.
De rode pilaar is de aanduiding van het treinstation.

Aqua Hotel Onabrava: uitzicht vanaf ons balkon richting het achterland  copyright Dutchmarco
Aqua Hotel Onabrava: uitzicht vanaf ons balkon richting het achterland.

Terug op de kamer smeren wij ons goed in met anti-zonnebrandmiddel, want wij gaan een stuk langs het strand lopen. Er gaan flesjes water mee in de rugzakken en tegen de zon doe ik mijn hoed op, want een pet ben ik vergeten mee te nemen uit Nederland. Wij lopen in zuidelijke richting.
Op de onverharde weg langs het strand is men bezig met een hardloopwedstrijd. Hoeveel kilometer er afgelegd moeten worden weten wij niet, maar men loopt in Santa Susanna en later zien wij ze ook in Pineda de Mar. Sommige lopers zien wij meer dan eens langskomen. Zo te zien zijn er veel lopers, die dit vaker doen, want de meeste hebben een speciaal hardlooptenue aan. Veel van hen dragen een wedstrijdnummer op de buik.
Zo nu en dan rijdt er een trein over de spoorbaan langs de kust.

Het is lekker rustig op het strand in de richting van Santa Susanna  copyright Dutchmarco
Het is lekker rustig op het strand in de richting van Santa Susanna.

Wij lopen langs de branding met de schoenen uit. Gelukkig waait het niet meer zo erg als vanmorgen. Er staat nog een licht briesje. Het is heerlijk weer. Er liggen ter hoogte van de bebouwing hier en daar een aantal mensen op het strand en er is zo nu en dan iemand in de zee. Als wij verder lopen zijn er hele stukken waar niemand meer is. In de verte is de bebouwing van Pineda de Mar te zien.
Het zand is vrij grof en de voeten zakken er bij iedere stap een stukje in, het is vermoeiend lopen. Op een gegeven moment begint het groffere zand te irriteren en zoeken wij een strook fijner zand op, maar toch loopt het na een tijdje niet meer prettig. Wij doen de sokken en schoenen weer aan en lopen verder over de onverharde weg, waar ook de hardlopers lopen.

Snel iets eten en iets drinken  copyright Dutchmarco
Snel iets eten en iets drinken.

Bij een fourageerpost van de hardloopwedstrijd blijven wij even kijken. De lopers kunnen er iets te eten pakken, zoals een stuk banaan, sinaasappelpart en/of energiereep. Als drinken krijgen zij grote kartonnen bekers water aangereikt. De meeste gooien het water over zich heen ter afkoeling. Daarnaast drinken zij er ook van en velen nemen een fles isotone limonade. Sommigen nemen de fles mee, anderen gooien hem na een aantal slokken weg. Overal langs het parkoers kom je dan ook bekers en halfvolle flessen tegen langs de kant. Hier heeft men straks wel wat op te ruimen.

Zo komen wij in Pineda de Mar en lopen een eind over de wandelpromenade langs het strand. Hier is het drukker op het strand met badgasten.
Wij zitten een tijdje op een muurtje naar de hardlopers te kijken. Het is zondag en er zijn behalve toeristen ook veel Spanjaarden op de been.
Via een voetgangerstunneltje lopen wij onder de spoorbaan en de weg door en lopen langs de huizen en hotels terug in de richting waar wij vandaan gekomen zijn. In het centrum gaan wij op een terras even iets drinken en zitten onderwijl naar de gezellige drukte op het plein voor ons te kijken.

Op een terras in Pineda nemen wij een glas uitgeperste sinaasappelsap te drinken  copyright Dutchmarco
Op een terras in Pineda nemen wij een glas uitgeperste sinaasappelsap te drinken.

Bij een toeristenbureau lopen wij even binnen en daar vertelt de dame achter de balie ons, dat als wij met de trein naar Barcelona gaan en een treinkaartje kopen, en als wij in Barcelona met de Hop-on Hop-off toeristenbus willen meegaan, dat wij aan het kaartjesloket een combinatiekaartje moeten vragen, want dan schijnen wij alleen de bus te betalen en is de trein gratis. Nou, dat zullen wij onthouden voor als wij naar Barcelona gaan.

Spaanse souvenirs  copyright Dutchmarco
Spaanse souvenirs.

In een souvenirwinkeltje zien wij petten buiten hangen en er hangen heel neutrale tussen zonder embleem en/of opschrift. Voor het ongelooflijke bedrag van EUR 2,50 schaf ik mij een pet aan. Dat is een koopje.
Zo maken wij een heerlijke wandeling.

Als wij terug zijn in het hotel vragen wij aan de balie een slotje met sleutel voor het kluisje op onze kamer. Dat lijkt ons wel prettig om dingen veilig weg te kunnen leggen, die wij niet mee willen nemen als wij gaan wandelen of zwemmen. Zo kan bijvoorbeeld ook ons notebook in het kluisje. Gisteren en vandaag hadden wij die in de hardschalen koffer achtergelaten, die op slot was. Het kluisje geeft toch een prettiger idee. Dat kost ons voor de resterende tijd EUR 26,=.
Eenmaal terug op de kamer gaan wij lezen en als de ogen dichtvallen geven wij daar aan toe. Ik ga even op bed liggen en Rina doet in een stoel op het balkon een dutje.
Daarna gaan wij bij het zwembad op de ligbedden zitten en lezen daar verder. Inmiddels is het bewolkt geworden en is het niet meer aantrekkelijk om te gaan zwemmen. Wij krijgen het zelfs fris door de wind en gaan terug naar de kamer. Op het balkon lezen wij verder, daar zitten wij uit de wind, en later, als de bewolking minder is geworden, heerlijk in de zon.
Tegen de avond douchen wij ons en trekken voor het avondeten iets netters aan.
Het avondbuffet is weer prima verzorgd. Wij nemen er een halveliterkaraf witte wijn bij.

Souvenirs van FC Barcelona  copyright Dutchmarco
Souvenirs van FC Barcelona.

Na het eten lopen wij via een parallelweg aan de boulevard, dus achter de hotels en een aantal woonflats langs, naar Malgrat de Mar. Malgrat lopen wij een stuk in en draaien later om, om via de boulevard terug te lopen naar ons hotel. Er zijn veel mensen op de been, het is gezellig druk.

Op onze kamer lezen wij nog wat en ik type dit verslag buiten op het balkon. Het was een heerlijke vakantiedag, waarin wij fijn hebben gewandeld en gelezen. Lekker, helemaal zoals wij het idee van deze vakantie hadden, om rustig aan te doen en veel te luieren.

Om binnen het hotel, of op het balkon/terras, te internetten moet betaald worden voor een inlogcode. Dit moet bij de receptie geregeld worden. Daartoe voelen wij nu nog niet de noodzaak. Beneden in het hotel staan vier computers ter beschikking aan de gasten. Dit is niet gratis, er moet per minuut EUR 0,10 betaald worden.

Vandaag was het circa 27 graden Celsius.

[ TERUG naar DAG 1 ]  [ VERDER naar DAG 3 - wandelen in Santa Susanna en omgeving ]

[ Home van dit reisverslag ]logo

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2009
all rights reserved

Last updated 22.5.2013