Aqua Hotel Onabrava © copyright Dutchmarco


  ONZE VAKANTIE NAAR SANTA SUSANNA, SPANJE DAG 1 - zaterdag 23 mei 2009  

Op reis van Nederland naar Santa Susanna in Spanje.

Het is wel heel erg vroeg vandaag als wij beide om 01.10 uur wakker worden en opstaan. Gisteravond zijn wij tijdig naar bed gegaan en hebben daarvoor nog gedoucht. Koffer en tassen zijn al ingepakt, brood voor onderweg is al klaargemaakt en het huis hebben wij ook al doorgelopen. Wij kunnen dus vlot op pad, rijden om 01.50 uur bij huis weg en gaan met onze auto naar Schiphol. Het is heel rustig op de weg zo midden in de nacht.
Via het internet hebben wij al een parkeerplaats geregeld voor de auto op het Lang-parkeren parkeerterrein. Daarvoor hebben wij de betaling gedaan met de creditcard. Als wij bij de slagboom komen van het parkeerterrein gaat deze open, door de creditcard in de pasjeslezer te stoppen. Er staan heel veel auto's, maar wij hebben geluk, want zien al vrij vlot na het oprijden van het immense terrein een vrije plek in rij 111.
Na de auto afgesloten te hebben, lopen wij met onze bagage naar het busstation bij de entree van het parkeerterrein. Daar rijden de bussen af en aan en als wij daar aankomen stopt er net één. Ook al ben je dan midden in de nacht op stap, wij zijn niet de enigen die op reis gaan. Met een volle bus rijden wij in zeven minuten naar de vertrekhal van Schiphol Airport. Daar is het goed druk, er vertrekken vanmorgen veel chartervliegtuigen naar zonbestemmingen.

Wij hebben al via het internet bij Transavia ingecheckt voor onze vlucht en geven onze bagage af bij één van de bagage-drop-off balies. Het is overduidelijk dat de meeste mensen niet via internet ingecheckt hebben, want bij de andere balies is het bijzonder druk. Het wonderlijke is ook, dat alle self-incheck-apparaten niet gebruikt worden. Zo zijn wij al lekker vlot van onze koffer en tas af, alleen hebben wij de handbagage nog over.
Om 03.00 uur lopen wij richting de Gate waar wij straks in het vliegtuig zullen stappen en kijken bij een paar winkeltjes. In de buurt van de Gate is een ruimte waar men kan zitten. Behalve Starbucks (koffiehoek) is er ook een restaurantje, waar nog andere koffie te koop is. Wij hebben nergens zin in, het is ook geen gebruikelijk tijdstip om iets te nuttigen. Het wachten duurt lang. Het valt ons op dat wij niet door de douane moeten, dit heeft er natuurlijk mee te maken, dat wij in Europa blijven.
Het instappen bij Gate C6 begint om 04.35 uur. Het is niet zo'n groot vliegtuig, dat aan de slurf staat. Het is een Boeing 737-800 met 6 zitplaatsen op een rij met in het midden het looppad, dus 3 stoelen links en 3 stoelen rechts. Wij zitten op de stoelen 28 A en B. Dat is vrij achterin, met een raamplaats. Het vliegtuig is aardig vol.
Om 05.05 uur gaat het vliegtuig los van de pier, precies op tijd.
Na de start zitten wij al vlot boven de wolken en even later is het boven het zuiden van Nederland helderder.
Gelukkig slapen wij beide en slaan als het ware een stuk van de reis over. Circa een half uur voor de landing ben ik weer wakker en Rina even later ook. De overtocht duurt 2 uur en 10 minuten en ook nu precies volgens schema landen wij om 07.17 uur op het vliegveld van Barcelona. Het is een modern vliegveld. Het duurt even voordat wij onze bagage hebben.
Wij lopen richting de uitgang van de aankomsthal en zien daar een groepje jongelui, hostes en hosts, in kleding en met bordjes van Sudtours, Jiba, Sunweb en nog een paar van deze touroperators, die zij allen vertegenwoordigen. Iedereen die met deze maatschappijen reist, wordt gevraagd om per touroperator als groep bij elkaar te gaan staan. Een tijdje later lopen de groepen naar buiten, naar de autobussen. Bij elkaar gaat het om 5 of 6 bussen.

Een uur na aankomst van het vliegtuig vertrekt de bus. Over brede autosnelwegen rijden wij door Barcelona naar het noorden. De afstand van de luchthaven naar ons hotel bedraagt circa 60 kilometer. Veel van de stad zien wij niet, maar in het havengebied zien wij een grote containeroverslagplaats en er liggen een paar grote cruiseschepen in de haven, waaronder één van de HAL (Holland Amerika Lijn). Ook zien wij een heel grote begraafplaats, waar veel van de graven tegen de rotswand in muren zijn geplaatst. Er is veel verkeer, zoals je bij een grote stad verwacht, maar het rijdt goed door.

Aqua Hotel Onabrava: receptie © copyright Dutchmarco
Aqua Hotel Onabrava: receptie.

Om circa 09.15 uur komen wij aan bij ons hotel in Santa Susanna. Het Aqua Hotel Onabrava is de eerste stop van de bus en wij stappen met nog een stel uit. Het is een groot hotel en het ziet er prachtig uit. Aan de balie wordt gelukkig ook Engels gesproken, dat begrijpen wij beter dan Spaans. Onze kamer zal om 13.00 uur beschikbaar zijn.
Als eerste brengen wij onze bagage naar de bagagekamer, waar een oudere Spaanse heer toezicht houdt en ons labels geeft om aan de bagage te doen, bovendien krijgen wij reçuutjes.
Het ontbijtbuffet duurt tot 10.00 uur, dus daar kunnen wij tegen betaling nog gebruik van maken. Per persoon EUR 10,95. Het is bijzonder uitgebreid, dus voorlopig hoeven wij ook niet te lunchen.

Aqua Hotel Onabrava: zwembad © copyright Dutchmarco
Aqua Hotel Onabrava: zwembad.

Buiten is het bewolkt met zo nu en dan wat zon. De temperatuur is heerlijk. Korte broeken- en T-shirtweer. Ik rits de pijpen van mijn broek af, lekker makkelijk is zo'n afritsbroek toch.
Eerst zitten wij een tijdje in de schaduw van het hotel in kunststof bamboestoelen en later gaan wij half in de schaduw, om niet meteen in de volle zon te zijn, op ligbedden liggen aan het zwembad. Daarop vallen wij beide voor kortere tijd in slaap.
Ook lopen wij via een onderdoorgang onder het spoorlijntje door naar de Middellandse zee. Daarbij lopen wij over een camping, waar aan de autonummerborden te zien, ook meerdere Nederlanders met hun tent of caravan staan.

Aqua Hotel Onabrava: lobby © copyright Dutchmarco
Aqua Hotel Onabrava: lobby.

Om 13.00 uur melden wij ons aan de hotelbalie. De kamer is beschikbaar. Kamer 420 op de vierde etage. Het is een mooie kamer met balkon en uitzicht op het zwembad en de zee. Ongeveer tweede helft van de middag komt daar de zon.
Wij trekken onze badspullen aan en nemen weer plaats op de ligbedden aan het zwembad. Ik ga van het frisse water genieten en zwem een tijdje. Wij hebben zo wel een lange dag, maar zijn toch ook wel wat moe.
Na een tijdje gaan wij naar onze kamer en gaan op het balkon zitten. Daar lezen wij wat en ik type een stukje van dit verslag op ons notebook.

In de loop van de middag wandelen wij in circa 20 minuten naar de Beach Club Maui in Malgrat. Daar zijn alle nieuwkomers uitgenodigd voor een uiteenzetting van de host en hostesses over hun bereikbaarheid en de excursies, die zij verzorgen. Onderweg daar naar toe zijn er veel Jeu-de-boulers met hun ballen aan het spelen.

Op een stuk ongeplaveid boulevard ... © copyright Dutchmarco
Op een stuk ongeplaveid boulevard ...
... speelt men jeu-de-boule © copyright Dutchmarco
... speelt men jeu-de-boule.

Wij krijgen een glaasje sangria aangeboden, maar voordat dat glaasje er komt, nemen wij ieder een cocktail, ik een Tequila Sunrise en Rina iets met sinaasappel en aardbei. Niet goedkoop, bij elkaar EUR 15,= maar ze smaken overheerlijk en die Club is ook leuk, zo direct aan het strand.
Via een andere weg, een wandelpromenade, lopen wij naar het hotel terug.

Wij kleden ons om voor het avondeten, dat in een grote zaal in buffetvorm staat uitgestald. Wat een keuze is er. Omdat wij wat moe zijn, nemen wij maar geen alcohol en drinken water bij de maaltijd. Het smaakt ons voortreffelijk, wij nemen o.a. vis (gebakken makreel).
Na de maaltijd lopen wij nog even naar het treinstation tegenover het hotel, om naar de dienstregeling te kijken. De trein gaat meerdere malen per uur, onder andere naar Barcelona. Dat gaan wij binnenkort doen.
Terug op de kamer merken wij, dat wij echt wel moe zijn van deze lange dag. Wij lezen nog wat en gaan op tijd naar bed.

[ TERUG naar het VOORWOORD ]  [ VERDER naar DAG 2 - een strandwandeling ]

[ Home van dit reisverslag ]logo

Naar bovenkant van de pagina.


copyright © DutchMarco 2009
all rights reserved

Last updated 22.5.2013